Hoppa till sidans innehåll

Äntligen!!

2018-06-22 23:49
Seger 3-2 över Alet
  • Uppdaterad: 2018-06-23 00:02

Midsommarafton 2018. Klockan är nu 22.25 och jag försökte hålla mig vaken i mötet mellan Serbien och Schweiz. Det gick så där. Grannarna har fest och någon lite längre neråt gatan. Kan vara hos Kaloczys. Är det Emil eller Felix eller kanske Mike och Karin? Hade jag varit berusad och någorlunda fräsch så hade jag släntrant över och kollat upp. Istället sitter jag här och skriver om två matcher och är rätt nöjd. Den senaste tiden har varit intensiv och dagen idag började 05.03 efter fyra timmars dålig sömn. Imorgon blir det nada. Ska verkligen ta igen mig. Ser fram emot morgondagen men först efter att jag skrivit något om våra två senaste matcher. Hade vi inte vunnit igår på ett, för mig, överraskande sätt så hade jag varit hos Kaloczys nu och dränkt mina sorger.

Jag är eller var så otroligt trött på att skriva om förluster så jag tänkte lägga ner detta. Vem läser mitt lilla kåseri? Efter vinsten behöver jag inte någon som läser mitt lilla kåseri. Jag skriver ändå. Otroligt skönt var det i alla fall och för mig helt oväntat. Jag är som sagt… Eller jag var som sagt piss i motvind och målade gärna fan på väggen. Nu vet jag att vi kan slå alla lag i serien med vad som helst. Ett stort tack till det nya mittbacksparet Thommie Persson och Daniel Larsson där en är helt otränad och den andre väldigt lite. När jag ska lägga in laget på fogis står det att vår vanlige mittbacksgigant Jens Lundbäck är avstängd. Det har varken han eller Thord haft någon som helst tanke om. Detta är 15.00 någonting. Matchstart är 19.00. Två dagar tidigare tog Thord ut ett stukat lag men ett lag. Klockan 11.09 börjar det: ”-Ingen Lill-Jocke”, 12.52 ”-Ingen André”, 14.03 ”-Ingen Robin” och strax därefter ”-Ingen Sjöhage”. Detta plus att Forsberg avstod senaste träningen med inflammerad hälsena konstaterar jag 16.18 att vi bara är 10 man. Vad jag då inte tänkt på är att Thommie Persson anslutit och jag lägger raskt till honom och skickar ett sms till Thord: ”-Ska vi åka ner med 11 man?” Sedan ringer Thord och säger att ass-Daniel Larsson byter om och William kan vara med. Det är vår bänk. Kort därefter får jag ett nytt sms: ”-Linus kan vara med!!” Vår bänk består alltså av två 02:or och en helt otränad assisterande tränare. I mål står Ludwig Berggren som lade av för några år sedan och troligen lagt på sig några pannor. På planspelar vi med ett nytt spelsystem och det hela ska gå av stapeln på ett dåligt konstgräs har jag hört. Fast den planen var helt okej och när matchen bara är några minuter gammal har vi vår första chans. Det är Forsberg som så när styr in ett inlägg från Mikael Pilstrand 45 år som dagen till ära förärats med nummer 10. ;) Mikael Pilstrand gör en jättebra match. Alla gör en jättebra match. En riktig kämparseger.

Laget på plan är alltså: Ludde i mål, Thommie Persson och Daniel Larsson mittbackar. Samuel till vänster och Peter till höger. Mittfältet från vänster är: David, Jesper, Isac och Pilstrand. Fram är Anton Rikardsson och med Forsberg lite bakom och vi skapar. Bland annat kommer Anton ensam med målvakt på Isacs brillianta djupledspassning. Strax efter det har vi på nytt en jättechans signerad Mikael Pilstrand. David avslutar på Forsbergs passning och är så nära. När de gör 1-0 på ett skott som inte är ett skott så tänker jag: ”-Ja,ha… Det var detta. Underläge 1-0 strax före paus och här regnar, blåser, är kallt och haglar. Alla kommer att komma in med gamnackar och matchen sluta 4-0 till dem.”

Fast just när jag sitter och skriver detta bryter David en passning och rullar kallt in den i bortre hörnet. 1-1. Kallt förresten. Det var svinkallt och jag hade glömt både varmtröjor eller varmjackor. Tröjorna är lite sådär men vi har i alla fall fem varma varmjackor som jag lätt kunnat ta med mig i min nya bil. Eller jag delar den med min syster och systerson men den är utmärkt att packa i. Det är en Caddy. Fast vad gör det när man inte har huvudet med sig. Ja, ja. Det målet kom väldigt psykologiskt rätt strax före paus och i paus säger vi bara: ”-Fortsätt spela som ni gör!” De är irriterade och gnäller på varandra.

Fast i paus hade de nog fått direktiv att spela ännu högre på oss och verkligen trycka ner oss för spelet är klart mest deras. Tills en i deras lag tappar en boll som Anton snappar upp och sätter kallt vid närmsta stolpen, 2-1 till oss. Då hör till och med jag hur frustrerade de är och de trampar verkligen gasen i botten. ”-Inte kan vi, som är ett topp-gäng, förlora mot ett gäng som ligger 20 poäng bakom oss och har en överviktig målvakt”, tänker de säkert. De är fem på mitten och kommer hela tiden på kanterna. Då ges det lysande direktivet från de som kan fotboll att dra ner Forsberg strax framför vår två vilt kämpande mitt-mittar och det löser mycket fast innan dess har de gjort 2-2 genom att en kommer runt på kanten och passar in till en annan som endast står någon meter från mållinjen och drar på för allt han är värd. Men i den 55 minuten slår David som vänstermittfältare en passning till Anton om skär som en varm kniv genom smör på höger som med boll läckert springer ifrån sin mittback och rullar in 3-2 till oss. Efter det pressar de ännu mer och Alet är resliga och stora. I den 58 minuten har Anton ett läge att öka på ledning. Jättenära! I matchminut 59 har Pilstrand ett bra skott som så när resulterar och när det kanske är 10 minuter kvar tömmer Isac sig helt då han fri med målvakt drar på ett jättefint skott som målvakten får upp en hand på och styr bollen utanför. Dödstrött sitter han kvar på plan när de anfaller och skakar på huvudet. ”-Den ska ju sitta!!” Säger han när han kommer ut till bänken och vi gör vårt första och enda byte. In med William!

Domaren lägger till en massa men det hela slutar med seger till oss. Man of the match blir laget som också får guldklockan för matchens prestation. Eller guldklocka??? Det får man ju för lång och trogen tjänst… Får kanske hitta på något annat. J

Senaste B-lagsmatchen förlorar vi med 2-4 efter ledning 1-0 och stolpskott av Olle.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

 

 Varbergs Sparbank

 

Intersport 

 

 

     Adidas logo

 

Läjeskliniken1

 

SimplicityLogo

 

 

 

 swt_paper_logo

 

 Spara

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 0340-41168
Fax: 0340-41168
E-post: This is a mailto link

Se all info