Mer förluster - Träslövsläge IF - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Mer förluster

2018-05-30 08:46
från helgen som gick. Både för A och B
  • Uppdaterad: 2018-05-30 09:03

Detta får gärna sluta. A-laget förlorar med 1-2 mot Böljan och B-laget med 1-5 mot Bua. Det är inte kul att skriva om förluster. Man saknar inspiration. Och återigen ingen kiosk eller någon som tar inträde. Domarna kostade lite över tusen lappen. Vi måste ha in pengar för att gå runt. Och varför ägnar jag tid åt att kalla motståndare till match och begära in deras laguppställning för att tillsammans med vår göra blad att dela ut till publiken när det inte finns någon som gör det? Jag tror jag slutar med de uppgifterna tills jag SER en förändring och inte bara blir lovad en sådan gång efter annan. Nä, man är uppgiven och saknar inspiration. Helt klart.

Och A-lagsmatchen är inte speciellt bra heller. Jens träffas av bollen på armen i straffområdet i den 9:onde minuten. Domaren tycker att Jens håller ut armen och blåser straff. Straff slås i mål i Lukas vänster nedre hörn. Lukas går åt rätt håll men kan inte göra något. Straffen är för bra slagen. Fast i den 11:e minuten vänder Pierre bort två spelare och slår en djupledare till Robin som snyggt lägger den vid sidan om målvakten i mål efter en kort löpduell med deras mittback. Fast säg den glädje som varar beständigt. Strax efter det får de en hörna där någon helt ostört får nicka in bollen. Vi är inte där och många ser trötta ut. Jag tror det var Forsberg eller någon som inte hunnit äta och många hinner knappt träna eller träna högst en gång per vecka. Äta och träna är viktiga saker om man ska kunna prestera.

I andra börjar vi bättre och trycker på. Det finaste anfallet kommer i den 57 minuten med Pierre inblandad som avslutas av Jocke. Då har Luks varit ute och avstyrt en kontring mitt på egen planhalva. Det agerandet och många andra bra räddningar gör Lukas till ”Man of the match”. I den 59 minuten går Hannes ut skadad i baksida lår och från den 67 minuten då Robin hade gjort sitt andra om han inte blivit dragen i kroppen och i axeln av en Böljan-spelare på efterkälken och fram till den 85 minuten har vi så många chanser utan att få in boll-uslingen. De bara sparkar ifrån och vi trycker och bränner vårt krut. De sista minutrarna är avslagna och vi förlorar med 1-2.

I B-lagsmatchen… Eller till förra B-lagsmatchen fick jag frågan om jag kände någon som kunde vara med. Till denna B-lagsmatchen ringer spelare och frågar om de får vara med. Vi har tidigare nästan alltid haft problem med att få ihop ett B-lag. Inte till denna. Vi ställer upp med 16 man. Vi får inte ställa upp med fler fast på målvaktssidan har vi problem. Vår stelopererade 45-åring ställer upp igen och gör många bra räddningar. Fast Tony Sjöberg är ingen målvakt och fyller väl ut Luddes gula målvaktströja storlek XL. På en fråga från hans fru strax före match ”-Vill du stå?” tittar han på henne och verkar inte förstå frågan. Det är inget val och trots att vi är fullt lag vill ingen annan stå. Tony Sjöberg är inte alltid den mest väl-artikulerade eller elegantaste spelaren vi har men han är en som ställer upp i alla väder. Tony Sjöberg är en verklig lagsspelare och tänker ”laget före jaget”. Så ska det vara i fotboll som är en lagsport. Alltså, jag sätter absolut inga krav på att alla ska vara som Tony. Jag tror att en blandning är bäst och att vissa ska vara lite ego men ödmjuka lagspelare vinner min respekt framför ego-trippade divor. Jag tror även de ödmjuka är de som har lättast att lyckas. Mohammed Salah verkar var en ödmjuk lagspelare trots att han är forward där de flesta divorna samlas. Filippo Insaghi hade det säkert tuffare. Tony blir B-lagets moraliske ”Man of the match”

Händelser från matchen: Redan efter 4 minuter får Lillis en utmärkt löp-passning/stickare av någon. I full fart drar han på ett utmärkt skott i målvaktens höger ner och sträcker sig. Målvakten, som också stod mot oss i A, gör en kanonräddning. Lillis byter och går lite senare till omklädningsrummet.

Efter 8 minuter skjuter någon i Bua ett skott strax utanför straffområdet som går i krysset. Otagbart för Tony och som en blixt från klar himmel. Det var nog deras första anfall. 0-2 kommer 3 minuter senare ur en misstänkt offside. I den 12 minuten nickar Peter i stolpen och i den 14 0-3. Så står det i halvlek och jag skriver att efter vår inledande dominans är det nu chanser åt bägge hållen och att deras målvakt är duktig.

När den andra halvleken börjar är det bara vi. Vi skapar som förut. De har ingenting förutom en bra målvakt. Jacob A är nära att styra in en frispark från Mårten innan Amar i den 51 minuten gör mål stolpe in. Fast strax efter det gör Ali mål för Bua och sedan gör de ett till på ett skott från nära håll. Ah, jag har skrivit med efter det att Gavik har ett ribbskott och kommer ihåg hans tunnel och fina inlägg som kanske är fem centimeter för högt för att Jacob A ska få skallen på den. Vilket mål det hade blivit.

Matchen slutar 1-5 och vi är så nära. Problemen ligger i svårigheterna att göra mål plus att vi fick otroligt psykologiska mål mot oss. Positiva saker var att vi fick se Marcus J snabbhet några gånger och att Robin A efter matchen säger: ”-Fan, vad kul det var att spela idag.” trots förlust menade han det och vi var det lag som skulle vunnit men det är som förgjort Till det negativa var allt skitsnack oss i mellan. Bua-spelarna hade roligt åt oss. Å andra sidan visar det på engagemang. Nä, en sur förlust.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

...OCH TILL VÅRA
ÖVRIGA SPONSORER

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 0340-41168
Fax: 0340-41168
E-post: This is a mailto link

Se all info