Seger! för B - Träslövsläge IF - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Seger! för B

2018-07-30 22:47
borta mot Norvalla i uppskjuten match med 2-1
  • Uppdaterad: 2018-07-30 22:47

Vi vann!! Vi vann en riktig kämparseger. Egentligen har höstsäsongen inte börjat än och detta var en uppskjuten match från tidigare i vår. Tror de flesta börjar träna nästa vecka eller kanske denna veckan. Vi börjar med match. Thord, som är på semester i Smygehuk, hade tagit ut ett lag men missat att en av de uttagna var i Grekland. Dessutom var någon uttagen skadad och när jag försökte lägga till en ny spelare visade det sig att betalningen inte gått igenom och han ännu inte var klar för oss. Det är inte första gången och det brydde mig inte så mycket.

-13 spelare skall väl funka, tänkte jag.

I omklädningsrummet möts av beskedet att vår lagkapten inte kan. Okej, nu är vi nere på 12 men när alla är ombytta saknas Thommie!! –Var är han? Vi testar att ringa men möts av en röst: ”-Numret du har slagit kan inte nås förtillfället. Var god försök senare.” Vi går ut och börjar värma upp. ”-Fasligt vad många Norvalla-spelare, tänker jag” Domar-Jesper säger att de är 17 stycken. Hur de kan lägga till 17 man alltså sex avbytare till en match vet jag inte. Max antal för mig är 16 man vilket vi sällan tar ut. Vi brukar vara tre eller fyra avbytare. De är sex avbytare och det är varmt, nästan 30 grader. ”-Japp, tänker jag och skriver jag, detta blir tungt!”

Någon minut innan matchen drar igång dyker Thommie upp. Han har meddelat Thord att han blir sen för någon veckas sedan. Han hade visst både gäster och det var något med hans flickvän. Min oro lägger sig något. Thommie har ju i alla fall spelat i allsvenskan och är duktig. En riktigt tillskott. Ekis är också med. Han har inte spelat en match på 8 veckor. Hannes är rädd för att ånyo slå upp sin skada baksida lår. Kalle har sin fot osv. Det är ingen optimal förberedelse och vi får order om att ta det lugnt och rulla i backlinjen så länge det går.

Matchen börjar och spelet verkar rätt jämnt. Jag hjälper Thommie med kläderna så jag ser inte början. Men bara efter någon minut på linjen, i spelminut 11 kanske kommer Anton fri. Eller han springer och springer. Skulle tro att det är järnet från lite före mittlinjen. Han passar in till Lillis som drar en och sätter bollen snyggt vid stolpen. 1-0 till oss. Strax efter det slår Olle ett inlägg som Anton drar på en volley liggandes parallellt med gräset någon meter upp i luften. Det ur-tjusiga skottet tar i ribban.

Det är jämnt spel i rätt högt tempo trots att vi försöker dra ner på det. De är ju fem spelare mer än vi. I den 27 minuten slår någon ett flackt inlägg som ”tuschar” någon i mitten och förlängs ut till deras ytter som helt fri med Mårten gör 1-1. Så står det i halvlek och jag fyller på vatten-flaskorna två gånger. Jag hade femton vattenflaskor med mig och fyllda ut på plan. Sedan i halvlek fyller jag på elva nya. Det ger 26 vattenflaskor. Säg att varje vattenflaska rymmer 70 cl då blir det 70x26=1 820 cl eller 18,2 liter. Genom 12 man. Var och en drack i genomsnitt och avrundat 1,5 liter vatten. Ah, det var väl lite kvar i någon flaska efter matchen men mycket vatten gick åt och allt dracks.

I andra byter de in ett bättre gäng och matchen höjer sig. Om det var division sex spel i första var det nu division fem spel. Visst de har ett par bra halvchanser men inget rejält. De trycker ner oss ibland ner till eget straffområde och in i det men vi ligger rätt och kämpar. I den 71 minuten slår Thommie en passning till David rätt igenom alla spelare. Som en varm kniv genom smör. Tyvärr rullar David den kanske tre centimeter utanför stolpen. Just före det hade David också haft en chans på nick så det var inte alls bara de i andra. I den 76 minuten kommer David igen ordentligt fri på Kalles passning. Han avancerar mot målvakten och passar Anton vid andra stolpen som lätt kan promenera in med bollen. Efter det trycker de på och sista 10 är vi i brygga men inte så värst. Visst de trycker och trycker, är fräscha, har A-lagsspelare med men vi rider ut stormen och vinner rättvist. Man of the match är helt klart laget. Inget gnäll, inget tjafs bara kämpa. En god seger!!

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

...OCH TILL VÅRA
ÖVRIGA SPONSORER

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 0340-41168
Fax: 0340-41168
E-post: This is a mailto link

Se all info