Hoppa till sidans innehåll

Förlust 0-1

23 APR 2018 13:32
mot Grimeton
  • Skapad: 23 APR 2018 13:32

Vi visste det. Deras enda chans… Eller vi trodde att de skulle klumpa ihop det i mitten och spela fysiskt. Därför var vår plan att spela på kanterna. Planen var till deras fördel. Mjuk, långhårig och studsig. Till skillnad från vårt konstgräs som alltid är perfekt. Passningarna var tvungna att vara hårdare än vanligt något som än mer bidrog till att det blev mycket långt i djupled. Fast det var, som sagt, del av vår plan, rulla sida sida och komma på kanterna och snabbt. Högt tempo.

En annan sak var att vi kulle kliva upp och på dem vilket vi gjorde rätt bra. Med andra ord ta kampen. Varken att spela djupt eller fysiskt är vår melodi. Hade vi spelat hemma så hade vi rullat bort dem direkt. De har väl två rejäla chanser på hela matchen. Straffen som de gör mål på efter 2 minuter och ribbskottet. Mårten är på bägge två och gör en bra match. I slutet är han en bit in på deras planhalva som målvakt och kastar inkast. Då har vi tryck. Eller det har vi hela tiden men bolluslingen ville inte in. Två tanka: hade Isac skottfintat vid sina frilägen och sedan chippat bollen eller bara chippat istället för att gå på kraft så hade han gjort mål men det är så himla lätt att vara efterklok. En annan sak. På Pierres frispark i slutet ställer de två på linjen. Alltså både målvakten plus en extra utespelare. Det ska vi utnyttja. Han på linjen upphäver ju offsiden. Jag har sett samma sak på TVn och målet såg löjligt enkelt ut. Nu var alla medvetna om att Pierre kommer att slå den över muren vilket han gör men bollen nickas lätt bort av den extra utespelaren på mållinjen. Målvakten hade inte haft en chans. Det bör vi tänka på.

Ja, ja! Deras mål kommer genom en straff Erik L skottfintar och dras ner i straffområdet och domar-Furat blåser straff. Jag tror jag skrev något om det innan att Erik L faller lätt. Fast det var den klart bästa matchen som jag sett domaren i. Strax efter det har Robin en stor chans. Från nära håll träffar han deras målvakt. Bollen studsar ut igen till Robin som återigen träffar målvakten på returen. Jag tycker Robin är bra där framme och han sliter å det väldigaste. Hörde ett ryktet lite i luften och jag vet inte om det är sant eller om jag tolkar det rätt. Fast det jag tror att jag hörde var att Robin varit ute sent på kvällen före. Jag vet inte men generellt kan sägas att sådant brukar sätta ner skärpan och tajmingen. I den 22 minuten brötar Jens tillbaka en boll till Mårten och Erik ropar på straff igen för hands. Domaren släpper det och det tar jag som ett bevis på att domaren blivit bättre. Hade det varit förr om åren så hade jag inte blivit förvånad om han blåst. Nu blev jag istället förvånad över att han inte blåste.

I den 32 kommer Marcus fri på sin kant. Han får en passning från Pierre säkert men vid touchen hoppar bollen från honom. Det händer flera gånger att bollen studsar iväg. Bollsäkre-Jens  tappar en boll över linjen helt omarkerad och Hannes missar en fyra meters passning. Vi har så svårt med bollbehandlingen. I slutet av matchen är Forsberg nära. Först på en lobb och nära han ska volla-in en snett-inåt-bakåt-passning från Isac träffar han bollen lite på utsidan av foten istället för med vristen. Där hade varit ett mål. Vi radar upp chanser. Grimeton har inget.

Andra börjar med att André nickar tätt över på hörna men den största har nog Isac i 61 minuten på Robins skarvning. Det är här jag skulle velat se en liten skottfint men jag spelar inte fotboll. Det kanske var det bästa att gå på kraft. Målvakten gör återigen en räddning han inte är medveten om. Så i den 67 minuten kommer Grimetons chans som det inte blir mål på, ribbskottet. Det känns skönt att de också kan ha en chans utan att göra mål. Det är mest samma spelbild hela tiden. Vi spelar, trycker och de kämpar. Flera gånger är de allihopa ner runt eget straffområde. Någon gång var de säkert alla elva i och då var det inte hörna eller frispark. Surt med förlust och jag saknade Jakob Antonsson eller Jocke Johansson. Två spelare som det bara händer runt. Spontant, utan tanke. Det bara händer. Gubben i lådan. Behöver ingen chans för att det ska bli mål. Plopp och så är det mål. En sådan hade varit bra atthaft igår.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info