Hoppa till sidans innehåll

Förlust 1-2

04 MAJ 2018 09:15
för A borta mot Löftadalen
  • Skapad: 04 MAJ 2018 09:15

Vi hade nog för stor respekt för motståndarna, underlaget, platsen. När vi spelade vårt spel, som i och för sig haltade på grund av den mjuka naturgräsplanen, var de bleka. Alltså, motståndet var inte svårt och vi kan så mycket bättre.

De ställde upp med en fem-manna backlinje och det var en köttmur. De var och är starka och svåra att ta sig förbi. De börjar matchen med ett tryck… Eller deras sätt att spela är ju att trycka. De har några vassa chanser första tio innan vi efter 10-12 minuter kommer i vårt första anfall. Efter det är det jämnt spel hela första. Att de får 1-0 i 34 minuten kunde lika gärna varit vårt. Vi skapar lika många chanser. Det är en Löfta-spelare som kommer fri på kanten och skjuter i dålig vinkel över huvudet på Mårten som står. Vi har problem på målvaktssidan. Marcus Mårtensson är ju egentligen ute-spelare som står för att lednings-gruppen tycker det är bäst. Hans enorma utsparkar är ett anfallsvapen. Alltså, han står inte för att han själv vill utan för att det är bäst för laget. Fast det är långt ifrån allt.

Lill-Jocke är skadad, Pierre är skadad, Ekis är skadad och kunde inte vara med igår. Något jag får reda på just som jag sätter mig i bilen. Väl där uppe får jag reda på att även Adam inte kommer. Problem och huvudbry.

I halvlek är det kanske inte dyster men lite avmattad stämning i omklädningsrummet. Jocke säger att: ”-Får de ett mål till så känns denna matchen över.” och precis så var det. Precis så kändes det. Fast andra börjar med att vi trycker till dem. Vi springer förbi dem och här har Hannes en verkligen bra period. I den 54 minuten är Isac väldigt nära på Pilstrands inlägg fast i den 58 slår någon Löfta-spelare en lång frispark som studsar ur Mårtens famn och någon trycker in den. Eller så såg det ut i alla fall. Då var det tungt. Matchen kändes verkligen över. Jag mailar Tony som svarar: ”-Nu ska de blå hjärtanen fram!” och minuten senare petar Jens in boll efter hörna och gröt. Då får vi energi och trycker ner dem. Jacob I är på väg igenom och dras ner. Hade han inte dragits ner så hade det inneburit ett två mot ett läge. Isac är nära. Bollar lyras in i gröten och de får svårare och svårare att freda sitt mål. Någon trampar på Jens medan han ligger ner och det blir fullt pallaver fast vi får aldrig in den. Vi har inget flyt. Men som Samuel sa på vägen hem: ”-Bara fortsätter vi så här så kommer segrana” och det tror jag med. Hade vi varit hemma på vårt konstgräs och fullt ut kunnat spela vårt spel med en hel Pierre Tillman eller Adam Olsson på mitten så hade vi vunnit stort. Samuels magiska vänsterfot gör honom med till gårdagskvällens ”Man of the match”. Närmast utmanad av Hannes.  

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info