Hoppa till sidans innehåll

Förlust 1-4

16 APR 2018 22:43
mot Bua IF
  • Skapad: 16 APR 2018 22:43

Jag tror att kvällens förlust kan skyllas på bristande kyla. Och nu menar jag inte sådan kyla när man inväntar rätt tillfälle med ett lite leende och sedan hugger till. Nä, jag menar sådan kyla man har när man bara jobbar på och har distans till uppgiften. Första tjugo är grymma från vår sida. Vi radar upp chanser och i den 10 minuten gör vi 1-0. Vi är nog lite övertända och drar på oss mängder av frisparkar och minst ett kort. Forsberg löper offside flera gånger. Hade han inte varit så het så hade han kommit ensam fri många gånger. Halvleken avslutas med ett massivt tryck från vår sida men inget mål.

Sedan pys-punka. Jag tror att vår våldsamma start blir vårt fall. I andra går allt fel. Ingen gör något helt rätt och många snedstudsar och felpassningar. Vi hade kontrollen i första men släpper den i andra. Kan vara att vi är för dåligt tränade för att spela det spel vi vill spela. 1-1 kommer i den 51 minuten och 1-2 i den 61. Det är så mycket tystare i andra än i första och mycket större hål mellan lagdelarna. Det verkar som om vi är förlamade. Ingen tar tag i det. i den 66 ges order om att kliva på och pressa men inte blir det mycket bättre av det. Eller nja! Hannes har en jättechans i den 68 och lägger man till målet plus de ytterligare chanser blir han lätt man of the match. 1-3 kommer i den 77 minuten genom Robin S som får dröm träff vid en frispark i den 87 minuten, 1-4. Då har vi bytt in allt får att verkligen röra runt men inget händer. Vi är förlamade.

Mina uppgifter som lagledare är bland annat att se till att allt material kommer in och att det är låst och släckt överallt. Jag tvättar också alla matchkläder och uppvärmningströjor efter matchen. Det är jag som samlar in uppvärmningsbollarna. Det är jag som tar en cykeltur upp till planen när alla gått och ser så att ingenting är glömt. Det är jag som hänger in varmjackorna och ser till att värdevärde- och läkemedelsväskan samt matchbollarna läggs i vårt skåp inne i klubbstugan. Det är jag som kollar omklädningsrummet som motståndarna haft och städar det lite före jag låser och släcker. Det är jag som rättar till lite snabbt i klubbstugan efter genomgången och slänger använda kaffekoppar etc. etc. Kort sagt det är jag som är lagledare och jag går nästan alltid sist. Kommer först och går sist. Så är det till 99% av alla gånger. När jag gick idag var det nog 5-6 stycken kvar som bara satt och analyserade, gav kritik. Det tar jag som ett sundhetstecken. Detta löser vi. Vi behöver bara fler matcher i benen och fler matcher tillsammans. Så vi börjar agera som ett lag i 90 minuter plus förlängning. Det är här träningsläger är bra. Att få ihop gruppen. Därför är jag inte det minsta orolig så länge alla är hela och friska. Blir det samma gäng nästa match så blir det bara bättre. Då känner vi varandra ännu lite bättre och spelar klokare. Vi vet vad vi går för. Vi kommer att spela med distans, klokt och med kunskap. Vi kommer att veta bättre. Läjet for life!

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info