Hoppa till sidans innehåll

Förlust 3-12

17 APR 2018 23:48
mot Lerkil IF
  • Skapad: 17 APR 2018 23:48

Morfin rätt in i venen vid skadan för att stilla smärtan. Det blev resultatet för Robin Jakobsson av en vårdslös attack från en Lerkil-spelare. Robin skulle täcka ut bollen ut över kortlinjen och blev påhoppad mer eller mindre av en Lerkil-spelare. Robin kastas framåt och slår hårt i marken med Lerkil-spelaren över sig. Robins knä-skål vrider sig ur led och han skriker av smärta. Efter tillkallande av ambulans blir Robin utburen på bår och domaren pekar på inspark för oss. Det är det enda. Den domaren tvingade oss att vifta för inkast men någon som viftade på andra sidan fanns inte. Fast egentligen spelade det ingen roll vad jag viftade. Han frågade istället deras bänk om bollen var ute och vart den skulle kastas än att titta på mig. Känslostorm!!

Eller innan matchen ska dra igång… Uttagna till match var 15 stycken. Idag på eftermiddagen får jag meddelande om att vi bara blir 14. I omklädningsrummet före match får vi ytterligare ett återbud och under uppvärmningen ytterligare ett. Vi är 12 man som startar. Kalle spelade igår och fick då en smäll som gör att han är tvungen att gå av efter 12 minuter. Vi ligger då under med 3-0 och så händer detta med Robin J. Jag vet inte riktigt hur jag ska känna. Förbannad, uppgiven… Jag vet inte hur. Och tillråga på allt har jag packat ner det blåa B-lagsstället utan att kolla att de också har blå tröjor och blå strumpor. Det löses rätt smidigt ändå genom att vi får låna ett gammalt ställ från dem. Deras lagledare var också mycket förstående. När de var hos oss i höstas gjorde det samma grej. De tog sitt blåa ställ och fick låna det vita av oss.

Tur också att Marcus mor Ann var där och är så rådig. Robin hade kommit direkt från jobb i Göteborg och medan han åkte ambulans till Varberg körde hon hans bil till stan. Ifrån stan åkte hon med Williams mor Sara. Sara och Ann hade åkt med samma bil upp till Lerkil. Tur i oturen. Och hoppas, hoppas det går bra med Robin. Skulle tro att han blir borta ett bra tag men hoppas jag har fel.

Fast vår andre Robin var het idag. Robin Aronsson. Han gör två av våra mål och spelar fram William till det tredje. En boll William sätter i nättaket. På plan finns då för oss en Isac Gavik som det var länge sedan man såg på någon träning, en halvskadad Kalle som endast kan jogga med lite och blocka passningar. Inte gå in i någon närkamp och en målvakt i en cerise eller mörk-rosa målvaktströja. Det är målvakts-Lukas som får mig på gott humör men mer om det lite senare.

Efter att spelet hållit upp i en kvart på grund av Robin Js skada drar spelet igång. Då är allt så avslaget och jag börjar titta på molnen som far förbi. De flesta går omkring. De får en hörna som inte når fram. Bollen studsar ut och lyras in till en helt fritt ståendes Lerkilspelare som hur enkelt som helst nickar in 4-0 från på sin höjd två meters håll. Sedan rycker Marcus J åt sig bollen gör någon spelare och slår in den till Robin som trocklar in den i mål, 4-1. Ett ljus tänds men på övertid gör Lerkil både 5-1, 6-1 och 7-1 samtidigt som ambulansen hämtar Robin.

I halvlek samlas så alla vid avbytarbåset. Alla ser sura/nedslagna ut och Mårten gnäller på klassiskt Mårten vis. Han har många med sig bland annat mig som så lätt hamnar i negativa tankar. Då kommer Lukas och sprudlar av energi. Han pushar och kommer med lösningar på problem. Tillsammans med Thords riktiga analys av läget och kloka direktiv inför andra halvlek blir jag på ett väldigt gott humör. Någon tro på att detta vänder vi har jag inte men börjar se andra värden. Då någon gång slutade jag att reta mig på domaren och började se ljust på matchen.

I den 48 minuten nickar Robin en Lerkil-spelare stenhårt mitt i ansiktet från en meters håll. Hade inte Lerkil-spelaren blivit träffad av nicken så hade bollen suttit. För egen del vet inte vilket som var bäst. Alltså att den träffade Lerkil-spelaren mitt i ansiktet eller att den gick in. Hade det varit i första halvlek hade jag tyckt det varit mycket bättre att den träffade Lerkil-spelaren mitt i ansiktet. Någon minut senare gör Lukas en kanonräddning. Med ett pantersprång tippar han bollen över ribban. Deras bänk, alltså Lerkils bänk utbrister unisont i beundran. Sedan gör de 8, 9 och 10-1 på åtta minuter före Robin A drar på ett hårt inlägg eller skott nästan från hörnflaggan som går över målvakten och in i burgaveln. Vet inte om Lukas räddning eller Robins skott är matchens prestation men eftersom Robin helt klart blir Man of the match går guldklockan till Lukas. 11 och 12-2 gör de i 80 och 84 minuten före vi stänger målproduktionen i den 86 med att Robin passar fram William. Alltså, vi gjorde det sista målet och det är de som vinner. Sista målet vinner alltid! ;)

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info