Hoppa till sidans innehåll

Förlust 3-4

24 APR 2018 09:00
för B mot Kung/Karl
  • Skapad: 24 APR 2018 09:00

Detta får gärna sluta till helgen som kommer. Vi förlorar ju match efter match. Vi spelar bättre och bättre kan jag tycka. Helt enligt plan i A-lagsmatchen mot Grimeton och B-lagsmatchen mot Kung/Karl var ju lite speciell fast man fick flashbacks från A-lagets matchen. Chans efter chans som inte studsade vår väg. Inte innan i slutet. Eller vad sägs om Andrés frispark som tar i ribban och studsar nästan rakt ner. Där tar den på en av våra spelare och studsar över målet. Vår spelare kan inte varit mer än en meter från mållinjen ändå går returen från ribban över! Fast Amar började tro på sig själv i slutet av matchen och gör två snabba men mer om det senare.

Först ska ”Man of the match” utses. Jag glömde ju utse den i A-lagsmatchen tillsammans med utdelandet av en imaginär guldklocka för matchen prestation. I A-lagsmatchen går man of the match till Robin A. Inget mål visserligen men många bra chanser. Man flyttar inte så lätt på Robin. Lite mer träning och erfarenhet av att spela topp så har vi en storspelare på gång. Guldklockan går till Mårten som kastar inkast som målvakt vid mittplan. I B-lagsmatchen går ”Man of the match” går till Samuel och guldklockan till Jacob Ingmarsson. Samuel slår ett par jättefina inlägg, vid ett nickar Pilstrand i stolpen och tunnlar och rycker förbi de stora Kung/Karl-pjäserna. Det var kul att se. Med större fysik skulle jag vilja ha upp honom från den inte så fysiskt krävande ytterbacksplatsen. Eller man behöver ofta inte stångas mot höghus på en ytterbacksplats. Och Samuel har ju åren på sig. Hur lång är Lionel Messi?? 163 eller nått. ;) Jacob Ingmarsson får guldklockan för många fina brytningar. Det var lite Hannes över Jacob. Aldrig, aldrig, aldrig ge sig och han bröt ståendes, springandes, hoppandes, liggandes etc. Ett stort arbete.

Förutsättningarna var märkliga. De fick inte ihop lag och vi knappt. Någon i deras läger, säkert Tony, hade varit i kontakt med förbundet och de hade sagt att går bara motståndarna med på det så är det okej med 9-manna fotboll. Sagt och gjort vi gick med på det och med straffområdeslinjen som mållinje började matchen. Det var underligt då den nya straffområdeslinjen nästan touchade mittlinjen och planen var kvadratisk. 0-1 gör Kung/Karl efter tre minuter. En boll seglar över Tony som nyss blivit inringd. Eller egentligen är det ett misslyckat inlägg som blir en hård lobb. 0-2 gör de efter fem. En retur som någon slår in. Efter 13 minuter skriver jag att vi börjar komma in i det och finna ytorna på kanterna. André lägger en frispark i burgaveln och i den 16 glider William Sjöberg in med bollen efter att Viktor snirklat sig förbi på kortlinjen och slagit in den snett inåt bakåt. Då är vi där. Ett misstag i backlinjen och en av deras spelare kommer fri och skjuter hårt ribba in i den 27 minuten är sånt som kan hända och hade Marcus Js skott varit något hårdare så hade det suttit nere vid målvaktens högra stolpe. Mycket bra placerat men lite förlös. Målvakten hann dit.

Så slutar första halvlek och i paus noterar vi att vi är inne i det. Spelare har rutit på Amar, eller i alla fall sagt till honom väldigt högt att kämpa även om han tappat bollen. Att inte ge upp direkt vid bollförlust och få gam-nacke. Amar verkar lite låg i halvlek. Något som kommer att ändras.

Andra börjar med en farlig hörna för oss. Det är å nära. I den 50-minuten har vi ett skott i ribbans undersida. Deras första anfall dröjer till den 56 minuten. Då är det någon som skjuter i vår stolpe. Tony är på den men bollen studsar rakt ut till en annan Kung/Karl-spelare som drar på för allt han är värd på studsande boll och får kalas-träff, 1-4. Sedan i den 62:a kommer Andrés frispark i ribban som studsar nästan rakt ner på en av våra spelare och över. Pilstrands nick i stolpen i den 68 före Amar träder in i handlingen. 2-4 gör han i den 75 med ett bra skott längst backen i målvaktens högra hörna och 3-4 i den 88 ungefär likadant fast lite mer utåt sidan ur lite mindre vinkel. Då brinner Amar som springer efter bollen och hämtar den ur deras nät. Före slutsignal har vi två ytterligare chanser. Hade matchen hållit på i fem minuter till så hade vi vunnit.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info