Hoppa till sidans innehåll

Förlust 3-5

07 MAJ 2018 16:39
för B mot Kungsbacka IF
  • Skapad: 07 MAJ 2018 16:39

Det är klart häftigt med B-laget. Med A-laget som är vårt representationslag är det en helt annan femma. Där gäller det verkligen. I B-laget gäller det också men inte på samma sätt. Lite charmigt tycker jag. Jag får flashbacks eller minnesbilder från när jag var i Valinge och vi låg i mitten av sjuan. Det är en annan grej i B-lagsserien och ska så vara. Man kan våga sig på grejor, spelet går långsammare, kvalitén på spelarna skiljer sig mycket, unga och gamla om vart annat etc.

Igår t.ex. hade vi ingen avbytare. De hade en. Jag ringer min gudson, Isak, när det är femtio minuter kvar till matchstart och frågar hans far om han kan köra upp min gudson till match och förklarar att vi bara är nio man. ”-Vi kommer!” säger hans far. Thord som inte har grepp om vem det är frågar de andra killarna i hans 02-lag vem det är och vilken position han brukar spela på osv. Eller först frågar han: ”-Kan Isak spela fotboll?”. Isak kommer samtidigt som Peter fem minuter före matchstart. Först då är vi fullt lag. Jag kan vara jävig men gårdagens ”Man of the match” går till min gudson och till hans vilja att ställa upp och också hur han spelade sin första senior-match någonsin. Det som jag mest imponerades av var hans inkast. Mycket precisa även på medellångt avstånd. Undra hur långt Isak kan kasta? I A har vi ju Mårten som kastar in till straffpunkt. Hur många mål har vi inte gjort på Mårtens inkast och Jens skarv och Isak spelade enkelt trots sin ovana position som höger back. Nä, matchens ”Man of the match” går till honom.

Vi börjar matchen jättebra med bra tempo och i den fjärde minuten slår Peter ett inlägg som Samuel är så nära att nicka in. Samuel spelar nu offensiv mitt. En position han trivs i. I den 7 minuten skjuter Anton R ett skott som räddas och rensas men rensningen går till Adam som passar Marcus lite på kanten, 1-0. 2-0 är Anton som gör en solo-raid på en kontring på deras tyck. Detta sker i den 28 minuten och strax före detta skriver jag att vi tycks mattas av snabbare än dem. Eller deras spel var ordentligt framtungt. Många ville göra mål. Inte så många ville jobba hem. Det ser bra ut före min telefon larmar om låg batterinivå och de gör 2-1 precis före halvtidsvila. Det är ett fel pass mellan våra mittbackar tror jag som gör att en Kungsbackaspelare kommer sop-ren från 35 meter. Han rullar lätt in den förbi vår tillfällige målvakt William Sjöberg. Det var sagt att han skulle stå halva matchen och att Linus skulle stå andra hälften. Nu stod William hela matchen och de som hotar min gudson om ”Man of the match” är just Anton R och William.

I halvlek manar Thord på och säger att vi ska ha tre poäng med oss hem. Hannes noterar att det saknas vatten och ber mig fylla på. Jag går precis som andra halvlek börjar. Det är låst in till vårt omklädningsrum och jag har ingen nyckel. Jag letar runt lite och hittar deras klubbhus. Samtidigt som en genomgång för något lag fyller jag vatten i deras kök innan jag återvänder till matchen. Det hela tog väl lite drygt tio minuter och när jag kommer tillbaka står det 3-3. Ah, jag såg 3-3-målet. När Hannes kyligt lobbade in bollen. Sedan har jag inte skrivit så mycket mer än att de gör 4-3 i den 60 minuten och 5-3 i den 69 minuten. Jag tror det målet föregicks av att William styrde ett skott i ribban och att vi misslyckas med rensningarna ett par gånger. Ah, jag har skrivit två saker till. I den 75 minuten nickar Peter helt ohotad bollen just över. En öppnare och bättre nickmålchans är svårt att finna. Sedan i den 83 minuten skriver jag att nu är det vi för hela slanten.

Det trodde man inte när matchen började. Ingen målvakt, flera återbud och ändå så är det vi som trycker i slutet. Jag tycker vi gör en helt jättebra match. En sak jag kom på nu är hur Linus Johansson spelar. Otroligt rejält. Schysst, ärligt och rejält. Just nu kommer jag ihåg en 50/50 där Linus trycker bort sin motspelare som är mycket större och tyngre. För den borttryckningen får han guldklockan.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info