Hoppa till sidans innehåll

Seger 2-1

27 APR 2018 23:48
för A mot FC Astrio
  • Skapad: 27 APR 2018 23:48

Sicken match! Sicken god seger! J Jag börjar ur mitt eget perspektiv som så många gånger förut. Dagen idag har varit bra. Mycket har klaffat. På Coop frågar jag den söta kassörskan ”-Hur är det idag?” och får till svar ”-Jag är mycket trött!”. ”-Ah, vad synd! Själv är jag på gång.”, säger jag och lite så har det varit mest hela dagen. Mycket har klaffat. Jag åker upp till Ankarvallen och börjar plocka fram. Jag har goda marginaler men nästan med en gång kommer tränar-Daniel Nilsson, som faktiskt känner kassörskan rätt väl och slänger några ord. Allt känns bra tills jag tänker på läsken till motståndarna. Man brukar alltid bjuda motståndarna på 16 stycken läsk efter match. Det är en oskriven regel fast jag har ingen läsk att bjuda på! Jag sms:ar vår ordföranden och frågar vem som har kiosken och får till svar att han vet inte. Sakteliga uppdagas det att vi har inga som står i kiosken eller som tar inträde. Jag messar vår alltiallo Tony som stod förra matchen och även han vet inget. Just när jag sitter och messar Tony för andra gången får jag ett sms från vår ordförande ”-Jag kommer!!”. Jag tänker att: ”-Detta löser inte han” speciellt inte när allt vårt kaffe var slut och kommunen tagit strömmen till såväl klocka som kiosk. Fast ordförande finner råd. Tio minuter innan matchstart är jag i Ankaret och handlar kaffe och Tack så himla mycket på mina och föreningens vägnar Ann och Thomas Johansson för er vilja att hjälpa till. Det löste sig!! ;)

Matchen då? På uppvärmningen går André ordentligt sönder och Peter får starta istället och vilken match han gör. Peter är nog den tryggaste fadersgestalten vi har i laget och han spelar också så. Peter har en sund inställning till omvärlden. Han är inte så eldig som till exempel Mårten som hörs på plan och gör en fin en-handsboxning på hörna i den 9-nde minuten. Då har Hannes varit när att skyffla in bollen som troligen tog på någons fot. Första 20:e är hetsiga och spelas i högt tempo. Vi har jättefarliga hörnor gång efter annan lagda av Pierre och han sopar lätt, mycket lätt hem ”Man of the match”. Sicka passningar karln slår. Idag var han verkligen outstading. I 31 minuten nickar Robin i fritt läge hyfsat bra men tyvärr mitt på deras målvakt. Robin är helt okej på huvudet men har potential att bli jättebra. I den 33 minuten trycker vi på, bollen droppas in i gröten framför mål och en Astrio-spelare ska rensa och rensar den i eget mål. I den 43 kommer Robin loss. Deras målvakt rusar ut och fäller Robin. Sol-klart rött kort men han får bara gult. Domarens förklaring: Robin var inte på väg rakt mot mål. Nä, för Robin skulle kanske runda!! Märkligt beslut. Fast i den 45 minuten träffar vi ribban och i gröten framför mål sticker Hannes fram foten och petar in bollen. 2-0 till oss i halvtid.

Just när det gott 45 sekunder av andra slår Pierre en kalas passning till Robin som hamnar i 50/50 med deras målvakt. Tyvärr studsar bollen inte in i mål. I 52 har Pierre en frispark i burgaveln före Robin återigen på passning från Pierre kommer i närkamp med deras målvakt. Denna gången hamnar bollen i mål men domaren anser att bollen sparkades ur målvaktens händer av Robin och det vette spurs. Så i den 58 minuten kryddar Robin på en riktig ”dönare” som de sagt uppe i Valinge. Ett riktigt kanonskott, stenhårt men tyvärr på sin höjd 50 centimeter utanför målramen vid krysset. Sicket mål det hade blivit. Passning Pierre som blir ordentligt trött men kämpar på. De, alltså FC Astrio tränar tre dagar i veckan och spelar en match. De är vältränade och tar över mot slutet. Eller de äger mest boll. Efter att Pierre och David nästan kommit igenom kontrar de och får en frispark just utanför straffområdet. En frispark som slås mot bortre stolpen där den lätt nickas in. Då återstår det 10 minuter och slutet blir gastkramande. Fotboll när det är som bäst!

Detta var en god seger som vi var så värda. Rättvis och god. Inga speciella dippar. Pierre i en liten annorlunda roll som verkade passa honom bra. Sjöhage gör sin klart bästa match. Jag ser ljust på framtiden!

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info