Hoppa till sidans innehåll

Seger 3-1

17 MAR 2018 21:58
Över FFF (Frillesås FF) i DM.
  • Skapad: 17 MAR 2018 21:58

Det ska sägas med en gång att anledning till att det varit dåligt med analyser från våra tränings- och DM-matcher har i stor utsträckning varit strul i den app som jag använder när jag kommenterar. Den brukar visa när det är match och att matchen går att analysera men vid de senaste matcherna har det varit blankt. Hoppas det löser sig till serien. En annan orsak är att jag har fått rycka in som linjeman och att vädret varit så dåligt så dåligt. Det är svårt att skriva på telefonen med vantar eller när det regnar samtidigt som man ska vinka för inkast. Allt hoppas och tror jag blir bättre till serien.

  Vid matchen idag slapp jag gå på linjen men det var fortfarande blankt i min komenterar-app så detta kanske blir en mer felaktig analys än brukligt. Fast vi vann. Vi vann med 3-1. Det laboreras ganska friskt med olika spelsystem och vinsten var väl inte det primära men det hade varit nesligt att förlora. Det var bra att vi vann. Kan inte säga att det satt långt inne. Vi var det bättre laget men utnyttjade inte det faktumet utan skapade chanser åt dem genom individuella misstag. I halvlek vrider vi vår diamant på mitten och får två offensiva mittfältare istället för en och vår sittande mittfältare blev nu ensam. Då såg det bättre ut. Vi chansade även med endast fyra backar och deras mål är en djupledare i mellan våra backar. Många misstag hade undvikits med bättre kommunikation. Vi behöver lära känna varandra bättre. Festa ihop, åka på träningsläger. Vi måste bli förbannade och visa känslor och vi måste tåla kritik och ta det på rätt sätt. Efter att slutsignalen ljudit skriver jag i min lite provisoriska live-uppdatering att: ”-Slut!! Många är besvikna. Fast det går snabbt över.”

  Det roligaste med matchen var att William Sjöberg fick göra sitt första senior-mål. Han tryckte in ett inlägg från någon. Lite flipper på vägen men William hade bestämt sig: Bollen skulle in. Sista 20 minutrana är det rätt dåligt spel. Det är isande kallt och många är något desperata. Robin A har öppet mål från en meter men missar bollen då bollen studsar. Alltså han skall lätt sparka till den i lårhöjd men missar bollen. På bänken senare förklarar han att benen känns helt stumma. En hörna bara rinner igenom alla. Den studsar i deras målområde men ingen är på den. Det såg mycket märkligt ut. André får känning av sin diabetes. Något han aldrig fått förut och Kalle får världens näs-blod.

Fast första kvarten såg bra ut. Lillis har ett ribbskott som Robin A nickar returen i den överrumplade målvaktens famn. Om målvakten var överrumplade då blev han överspelade några minuter senare då Robin A nickar in 1-0. Sedan tar det väl en 15 minuter till och vårt spel ser sämre ut när de petar en boll mellan våra backar och Lukas löper ut. Strax utanför eget straffområde får deras anfallare en tå på bollen som gör att den passerar Lukas som då också är utanför sitt straffområde. Då är det öppet och oorganiserat spel. Ekis skjuter och skjuter och vid en retur lyckas Robin A peta in den.

I halvlek försvinner Ekis. Då får jag även veta att Lillis spelat paddel i två timmar före matchen och är mycket trött. Lite dumt då vi sett att de gick högt upp med deras backlinje och bollar bakom den hade lämnat hav att operera i. Både Ekis och Lillis är ettriga spelare som springer på det mesta.

I halvlek klagar många på slarv. Thord betonar vikten kommunikation och Daniel N det fysiska spelet, känslor och engagemang. Vi gör några ändringar och vrider vår diamant och första 30 av den andra halvleken ser bra ut. Eller då är det som bäst. Sedan avtar det och blir som i första. Lillis springer förbi oss på bänken och säger åt oss att säga till honom när han ska stöta eller falla. Sådant ska skötas på plan.

Nja! Det var gott att vi inte förlorade och vi var inte nära att göra det men samtidigt var det inte så bra av oss. Vi behöver mer EXPLOSION i vårt agerande. Vi behöver bli varma i kläderna. Något vi definitivt inte blev idag. (brrrr!!)

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info