Hoppa till sidans innehåll

Seger 3-2

12 MAJ 2018 15:05
för A mot Halmia Academy
  • Skapad: 12 MAJ 2018 15:05

Med 15 man borta i sjukdomar, skador eller på resa skrapar verkligen vår tränare Thord Axelsson bland klubbens spelare. Vi har två avbytare till samling och lyckas övertala Linus Johansson att sitta på bänken om ifall att. Linus har just haft träning med sitt 02-lag. De stiger av när vi stiger på. Bänken förövrigt är William som är född 02 och vår hårt jobbande hjälptränare Daniel Larsson. Hårt jobbande med sin svärfars lantbruk och sitt eget arbete. Han har inte gjort en enda träning i år. Någon annan som ej heller gjort någon träning på ett par år är vår 39-årige mittback Jonas Nylin. I mål har vi en annan 70-talist nämligen Tony Sjöberg och vilken match han gör fast mer om det senare. Äldst är Mikael Pilstrand 45 som tillsammans med Robin Aronsson gör våra mål. Tillsammans med 70-talisterna spelade även tre stycken 02:or och någon 01:a mot ett lag fullt av 17-19-åringar med ambitioner att ta steget upp i deras A-lag som ligger i division 2 har jag för mig. De har också fem avbytare.

Före matchen sprider jag dålig karma. Detta kommer inte att gå. Det bästa är om vi kan hålla ner siffrorna. Jag väntade mig en 0-6-förlust men var beredd på två-siffrigt och så går vi och vinner!!! I min kommentators-app skriver jag innan matchen börjar: ”-Vi kommer att få stora problem idag, tror jag. Backlinjen från vänster: Samuel, Forsberg, Nylin och Marcus J. I mål Tony Sjöberg. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det försvaret.” Asså, på samlingen får Jonas Nylin presentera för många.

 –Hej! Jag heter Jonas. Vad heter du?

Matchen börjar och det tar inte mer än 4 minuter innan Robin gör mål. Då är jag på väg runt med vatten flaskor och ser inte riktig men jag har för mig att Robin får en boll lite bakom sig, krånglar sig förbi och loss och med en halvträff får han bollen förbi deras målvakt. Jag placerar ut några flaskor på andra sidan och fortsätter runt. Just när jag kommit bakom deras mål ser jag hur Tony bli överspelad och Forsberg rädda ett hårt närskott på mål-linjen. Anfallet efter får vi hörna som Pilstrand snyggt nickar in. Då har det gått 13 minuter och jag och många med mig önskar att det varit slut. 80 tunga minuter kvar!! I den 15 minuten skriver jag att spelet är 75/25 till deras fördel och jag överdriver inte. Så var det. I den 18-minuten gör Tony en sådan kanonräddning på deras stjärna Edmond Tassminders friläge. Som en panter räddar Tony vid stolproten. En grymme-räddning. Och nu ska sägas direkt att det var några 10-tals kilon sedan 43-årige Tony var i topptrim. En sådan räddning gör bara personer i topptrim. Hur nådde han dit? Sedan fortsätter det. i den 23 minuten har de ett ribbskott och mängder av farliga frisparkar och hörnor. Fast i den 33 minuten har vi ett par riktigt giftiga lägen i samband med en hörna. Robin äger i deras målområde och är så nära flera gånger. I den 38 minuten ställer de om blixtsnabbt och Tony gör på nytt en kanonräddning. Eller han styr bollen över eget mål. I den 44 rensas bollen ur en gröt på en Halmia-spelare som knappt är medveten om att han mer styr en sparkar bollen i mål. Den seglar in som ett höst löv. 2-1 till oss i halvlek och Thord är upprörd: -Att vi inte kunde stå emot i en minut till?

I halvlek befarar många att deras tryck snart kommer att öka än mer för snart kommer de att skicka upp en anfallare till. Något som inte händer och i halvlek säger Gavik att: -Detta är ju kul!!

Andra drar igång med betydligt mattare spel än i första. I den 57 står Forsberg återigen för en avgörande brytning ala Sergio Ramos och Forsberg blir min ”Man of the match” och guldklocka för matchens prestation Pilstrand. Då tänker jag inte endast på målet utan också på det låga inlägg som Robin stöter in och som betyder 3-1 ledning för oss i den 62 minuten. Pilstrand har ett liknande inlägg som lett fram till mål om inte han blivit tveksamt avvinkad för offside efter ett väggspel. Fast det dröjer bara två minuter efter vårt 3-1-mål så gör Halmia 3-2 och hur det målet gick till vet jag inte. Kan förmoda att det var en markeringsmiss eller nått som fick Halmia-spelaren att stå helt fri i bortre sidan av straffområdet. Sedan är det igång igen. Forsberg och Tony dominerar. Vid ett tillfälle blir en Halmia spelare helt fri inne i straffområdet. Tony slänger sig åt fel håll före skottet går men eftersom 43-årige Tony Sjöberg troligen varit snabbare och betydligt lättare har han benen kvar vid stolpen. Tony räddar med benen! Ah, det var så många dråpliga situationer och så spännande. Synd att det inte var mer publik och att klockan funkade och att där fanns kiosk-personal både för att sälja kaffe och ta inträde. Det var en riktigt publikmatch. I den 89 nickar en Halmia-spelare utanför i helt fritt läge. Från tre meter hade han inte behövt passera Tony med nicken för Tony var inte där. Helt upplagt. Efter matchen sjunker han ihop och skriker ut sin frustration: -Hur kan jag missa?

Summa sumarum: Bragd är väl att ta i men ett konstaterande att så här kan fotboll vara. Vi hade alla odds som fanns emot oss. Ändå vann vi efter en heroisk kämparinsats. ”–Vi gjorde det för klubbmärket.” sa Tony.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info