Hoppa till sidans innehåll

Seger 3-1

19 AUG 2018 17:59
För A mot Löftadalen
  • Skapad: 19 AUG 2018 17:59

03.00 imorse. Jag vaknar av att radion inte stängt av sig. Radion är på. Stänger av den men lyckas aldrig somna om. För mycket tankar om matchen och serien. De är starka och fysiska. Hur ska våra 01:or och 02:or lyckas stå emot och inte har vi någon målvakt trots att Mårten gjort det rätt bra de senaste matcherna. Jag målar fan på väggen med den breda penseln. 05.30 kommer jag på att jag inte rapporterat in LOK-stödet till ansvarig och det är dead-line imorgon. Ooopppsss! Upp till datorn. Till min glädje ser jag att det duggregnar. Konstgräset blir så mycket snabbare och jag tycker att spelet blir bättre. Fast obehagskänslan är kvar. 09.10 är uppe på Ankarvallen och pumpar bollar och fixar lite. Allt i sin ordning fast det känns inte okej. 12.00 cyklar upp genom Knarråsen och fram till omklädningsrummen. Då är alla omklädningsrum tagna av andra lag. Det är sammandrag för små-tjejer. ”–Nej, det har skett en miss och blivit dubbelbokat!! Jag visste det!!” tänker jag. Fast tjejerna slutar till vår samling så det är helt lugnt.

14.00 Matchen börjar. Buas materialare är där, han vill se bra fotboll och många andra. Klas Tropp som han heter är en verklig klippa. En mycket bra person. Och när matchen lider mot sitt slut dyker BoIS lagledare upp Stefan Berggren som nästan är en ännu större idol hos mig. Två blytunga namn inom Varbergsfotbollen och två personer som jag verkligen ser upp till. Berggren vill tjöta lite med sin forna ”adepter” Joakim Sjöhage och Thommie Persson och då bägge blivit utbytta går ju det utmärkt!   Fast mer om det senare.

Vi börjar sådär. Lite trevande. Klas tycker det är mycket gnäll hos de äldre i vårt lag och deras ilskna publik stämmer in. Två personer, troligen från Kungsäter eller nått, de var kompisar med Tony Karlsson som också var och tittade på matchen sa att de var tvungna att byta sida. Deras publik hade uppförts sig så dåligt tyckte dem så de bytte sida. Personerna ifråga höll väl inte på något lag utan var bara intresserade av fotboll. Lite tråkigt!

Ja, ja! Det tar ett tag innan vi får grepp om dem och om det snabba underlaget. Passningsspelet första 10 är inte bra. Då är det en fysisk kämparmatch. I den 19 minuten kommer Sjöhage fri från mitten av deras planhalva och i kamp med någon back rullar han in den väldigt behärskat. 1-0 till oss men spelet är jämnt och min oroskänsla är kvar. I den 38 minuten är Anton väldigt nära att rulla in den men de saknar inte heller chanser. De är stora och tunga där framme men det är vi i backen med idag med Mårten i mål. Kanske att han saknar lite tajming som en riktig målvakt har för när i den 40 minuten bollen lyras in i straffområdet får han inte grepp om bollen och missar boxning eller om det var ett ivägfösande. Struntsamma. Bollen studsar ut till någon som skjuter på Jens arm. Straff till dem. 1-1 blir det efter en dålig straff som Mårten är nära med någon slags hockeyräddning. Halvleken slutar 1-1 och det känns inte bra.

Andra börjar och direkt syns det att vi kommer ut med nytt mod. Pausen har gjort oss gott. Vi är ytterst nära flera gånger. Mitt i vår press får de en jättefarlig frispark. Det är Hannes som drar ner någon precis utanför straffområdet. –Ja ha, tänker jag. Nu gör de mål. Frisparken skjuts stenhårt och jag vet inte om det är Thommie eller någon som får den mitt i magen. Där skulle jag inte velat stå. I den 63 minuten byter de målvakt. Efter matchen ser jag att han har en linda runt låret och det var nog en lårkaka. Nu är spelet bra. Sjöhage och Thommie slår många bra passningar och med tanke på sitt mål blir Joakim Sjöhage min ”Man of the match” i hård konkurrens med en tänd Ekis. Men det får bli Sjöhage. Iden 75 minuten måste Thommie byta, problem med vaden och då trycker de stenhårt. Hörna efter hörna avlöser varandra. Vi gör ett byte i den 81 minuten. In med Lillis som med, om man tar bort mottaget, gör 2-1 i sin först touch. I den 86 dribblar sig Anton fram och ensam med lyfter han den över målvakten med tyvärr vid sidan om målet. Dock ska han få revansch då han tre minuter senare tunnlar målvakten. 3-1 till oss och magknipet är fortfarande kvar. Har inte ätit så mycket idag. Det är nog det och lite sömn också. Men vinst till oss!! :D

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA
HUVUDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

Spara

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info