Hoppa till sidans innehåll

Förlust 0-3

10 APR 2018 09:17
mot Tölö IF i DM
  • Uppdaterad: 10 APR 2018 09:36

Måndag 19.30 fotboll i Kungsbacka. På Tingbergsvallens dåliga konstgräs. Det stenhårda underlaget gjorde att bollen hoppade och studsade och spelet blev snabbt och annorlunda än mot hemma eller på naturgräs. Dock var det detsamma för Tölö. Fast de hade åtminstone fyra avbytare. Vi hade två.

–Jag vill att alla ska spela mycket, sa Thord före matchen och det fick dem. En sak som var bra var att vi inte drog på oss ytterligare skador. Hemma med känningar var bland annat Pierre Tillman och Isac Axbrink. Jag tror det blir svårt att peta dessa från startelvan om de är hela. Detta var vårt genrep inför seriestarten nästa måndag. Då smäller det.

Matchen som sådan var att vi började lite mer tillbaka draget. Så bra det är med vår tränartrojka. De ser och styr våra trupper helt jättebra. De är mycket samspelta och diskuterar sins i mellan hela matchen. Även på plan diskuterades det och vi är dem som pratar klart mest. Det är lysande. Fotboll är ett lagspel och ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Otroligt viktigt att alla är med. De är mer offensiva och spelet är förlagt något mer på vår planhalva. Vi har problem på målvaktssidan och lång- och hårdskjutande Marcus Mårtensson står för dagen mellan stolparna. Säg att han drar på och sparkar ut bollen med full kraft 6 gånger på hela matchen. Varje gång blir det början på ett anfall för oss och vi kan lyfta upp laget. Speciellt snabb-springande Karl Bengtsson är nära att bli helt fri flera gånger. Efter en halvtimme gör Marcus också en jättebra räddning. Hans enda för matchen. Målen har han ingenting att göra på och de hade inte mycket vasst. Inte i första i alla fall. Vår defensiv håller fram till den 25 minuten av andra. Jag tycker det är en tilltrasslad situation som någon får en tå på. De höjer tempot i andra och vi sjunker än mer men är definitivt inte ofarliga. Det är inte ett spel mot ett mål. Bland annat har vi en hörna som Joakim Sjöhage är nära på. Strax före deras mål passar Forsberg från ena sidan av deras straffområde rakt in och det är så nära att Robin A (tror jag) kan glida in med bollen, centimetrar.

Vi kliver på och börjar spela mer offensivt med 20 minuter kvar. Det lämnar blottor bakåt som de kan springa in i. I ett försök att avvärja ett giftigt anfall från dem drar någon ner en Tölö-spelare och det blir straff till dem, 0-2. Då går vi över till endast tre backar och blir straffade igen med endast 2 minuter kvar, 0-3.

Men som någon sa: Det var en god match och det är kul att spela mot division 4-motstånd. Det är mer fart och vi står upp bra. En god genomkörare. Man of the match: Joakim Sjöhage men många gjorde bra ifrån sig och kämpade väl.

Skribent: Otto Georgsson
Epost: Adressen Gömd

STORT TACK TILL VÅRA 
GULDSPONSORER

 

 Varbergs Sparbank

 

 

 

 

...OCH TILL VÅRA 
ÖVRIGA SPONSORER

 

 

 

 

Postadress:
Träslövsläge IF
Box 2
43203 Träslövsläge

Kontakt:
Tel: 034041168
Fax: 034041168
E-post: This is a mailto link

Se all info